• Veľkonočné športové dopoludnie 2.stupňa

          • V stredu po veľkonočných prázdninách žiaci 2.stupňa so svojimi učiteľmi mali športové dopoludnie. Zasúťažili si v športových disciplínach: beh okolo kuželiek s vajíčkom, vybíjaná a futbal. Za športové výkony získali sladkú odmenu :)

          • DOD a zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prváčikov, 

            Deň otvorených dverí na našej škole - Creative prebehne

            21. marca 2024 - od 08:00 do 12:00 

            Počas tohto dňa môžete hocikedy v uvedenom čase nahliadnuť do ľubovoľnej triedy v našej škole a spoznať ako u nás prebieha vyučovací proces.

            S radosťou Vám oznamujeme, že naša škola bude v školskom roku 2024/2025 zavádzať nový štátny vzdelávací program. Rozhodli sme pripojiť ku školám, ktoré budú zavádzať kurikulárnu reformu, lebo veríme, že zmena je potrebná a pre Vaše deti bude správna.

             

            Zápis do 1. ročníka na našu školu - Creative je  

            25. apríla 2024 - od 14:00 do 17:00 

            Zastavte sa v čase, kedy Vám to vyhovuje, v zadanom termíne. Ak máte rezervovaný termín, prosím, snažte sa ho dodržať. Naše pani učiteľky sa budú detičkám venovať a ukážu im priestory školy. Priebežne sledujte stránku školy, podrobnejšie info najdete na linku nižšie:

             

          • Vynášanie Moreny – vítanie jari 🌼

          • „Morena, Morena, kde ťa odvedieme? Ta dolu do vody, tam ťa zahodíme. Zimu už nechceme, preto ťa spálime. Morena, Morena, tu si dobývala, už si svoju vládu nad nami stratila. Do vody ťa dáme, rezko zaspievame, novú jar si k sebe takto privoláme. Slniečko poteš nás, teplučkom zohrej nás. Za tebou, Morena, nikto z nás nežiali. Dolu vodou pôjdeš a zimu odnesieš. Všetci sa tešíme, že sa ťa zbavíme.“

            Dňa 3.4. sme odprevadili zlú Morenu, slovanskú bohyňu zimy, od ktorej pochádza všetko zlo a choroba. Rozlúčili sme sa s ňou ľudovými piesňami a ľudovými hrami v areáli školy, aj pri rieke Rimava. Kým prúd vody odnášal Morenu, my sme pozdravili slniečko riekankami a pesničkami, ktorými sme privolávali jarnú vílu „Vesnu“. Veríme, že sa nám čoskoro ukáže v plnej paráde – mladá, krásna a plná sily.

          • POZVÁNKA NA 1.ŠKOLSKÝ PLES

          • Pozývame rodičov našich milých žiakov na náš prvý benefičný ples. Cieľom plesu je nadviazať bližšiu spoluprácu, priateľské vzťahy a dobročinným príspevkom pomôcť dobrej veci. Tešíme sa na spoločný príjemný večer.

          • Dobšinského rozprávkový svet - krásne 2.a 3.miesto 👏

          • Do výtvarnej súťaže, ktorej cieľom je viesť deti k hlbšiemu poznávaniu slovenskej ľudovej rozprávky sa zapojili aj naši žiaci. Z troch rozprávok Pavla Dobšinského si mali jednu vybrať a spracovať ju formou komixu ľubovoľnou technikou. Už do 24. ročníka celoslovenskej súťaže bolo zaslaných 78 prác prevažne z nášho okresu, ale zapojila sa aj škola z Vranova nad Topľou. Naše úspešne dievčatá si vybrali rozprávku Dlhý, Široký a Bystrozraký. Kým piatačka Emka zvolila kresbu, tretiačka Terezka kreslila komix cez počítačový softvér. Odborná porota pozostávajúca z členov učiteľov výtvarného odboru našej ZUŠky ohodnotila práce našich dievčat nasledovne:                                                                    V I. kategórii: Terezka Kadášová obsadila krásne 2. miesto🥈                                 

            V II. kategórii: Emka Bottová obsadila krásne  3. miesto. 🥇                                                                           

            Dievčatám gratulujeme a prajeme ešte veľa tvorivých úspechov.

          • DEŇ VODY 💦

          • "Vážme si vodu, pre život je nenahraditeľná." Pod týmto heslom sa niesol na 1. stupni Svetový deň vody. Pre deti bol pripravený zaujímavý enviro - program a množstvo aktivít o vode, ktoré si pripravila Ing. Želmíra Ružičková zo  správy Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina. Deti prežili zábavno-náučné predpoludnie.                                Žiaci na 2.stupni pri príležitosti Dňa vody prišli v modrom a s fľašou  čistej vody . Vážme si a chráňme čistý dar prírody 💙 

          • Zriaďovateľské voľno - 31.03.2023

          • Zriaďovateľka školy udeľuje na deň 31.3.2023 (piatok) zriaďovateľské voľno pre žiakov 1.–9. ročníka školy z organizačných dôvodov na zabezpečenie aktualizačného vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov našej školy. Všetci stravníci školskej jedálne sú na uvedený deň z obedov odhlásení.

          • Deň sv. Patrika - Saint Patrick´s Day ☘

          • 17.3.2023 sme si pripomenuli svätého Patrika, ktorý je patrónom Írskej republiky, presne v deň jeho úmrtia. Prišli sme v zelenom, počúvali sme írsku hudbu, pozerali sme videá s írskymi tancami, lúštili osemsmerovku. Najdôležitejšie fakty o tomto svätom mužovi a jeho dôležitosť sme si pripomenuli prezentáciou. Je dôležité naučiť sa niečo nové o krajine, ktorej jazyk sa učím. A ešte keď je pri tom zábava

          • Zlatá krajina - vlastný príbeh 🖋

          • 16.3. sa konala autorská prehliadka literárnych prác Zlatá krajina, ktorú od roku 1992 každoročne usporiadúva Knižnica Mateja Hrebendu. Našu školu tento rok reprezentovala žiačka Terezka Kadášová z 3. A triedy. Napísala zaujímavý príbeh, o ktorom sa pani spisovateľka Ľubica Kepštová vyjadrila: " Je to príbeh v obraze, príbeh troch kamarátok, oslava narodenín. Od jednej kamarátky dostane obraz, krásny biely. Je tu vzdialený motívček Mary Poppinsovej, keď vhupli do obrazu a začali sa diať vec a prežili tu rôzne dobrodružstvá. Nebol to prázdny obraz, oni vošli do obrazu, začali sa tam diať veci, a keď vyšli z obrazu, kúzlo pominulo a na obraze bolo všetko zobrazené, čo prežili. Bola to krásna metafora a taká básnicko - prozaická prácička, veľmi zaujímavá, veľmi pekná, našla si si cestu, ako precestovať svetom v jednom pomyselnom obraze a darček, ktorý vyzeral najskromnejšie, bol najbohatší. Páčilo sa mi to." Každá zaslaná práca bola pani spisovateľkou veľmi pekne ohodnotená a ocenení boli všetci, ktorí neváhali, chytili pero a napísali svoje myšlienky, pocity, dojmy a skúsenosti. Terezke blahoželáme a prajeme jej veľa ďalších tvorivých nápadov, a ďakujeme za vedenie a podporu triednej učiteľke Monike K. Hanskovej.

          • Testovanie 9

          • Dňa 22.3.2023 (streda) bude aj na našej škole prebiehať Testovanie 9., aby naši deviateci podali čo najlepšíe výkony a neboli rušení ostatnými žiakmi, bude žiakom 5. - 8. ročníka udelené riaditeľské voľno

          • Deň ľudovej rozprávky

          • Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského (16. marca 1828), známeho zberateľa slovenských rozprávok sa pripomína 16. marca Deň ľudovej rozprávky. Žiaci I. st. navštívili pri príležitosti pripomenutia Dňa ľudovej rozprávky v Drienčanoch faru P. Dobšinského, kde pôsobil. Na náučnom chodníku si mali možnosť pozrieť krásu prírody a jaskyne s netopiermi, bludisko a slnečné hodiny. Bolo to príjemne strávené vzdelávanie v krásnej okolitej prírode. Ďakujeme :)

          • Krajské kolo "Šaliansky Maťko"

          • Detva je nielen mestom folklóru, prírodných krás v okolí, ale spája aj s menom Andreja Sládkoviča. V kultúrnom dome, ktorý nesie meno tohto významného slovenského básnika, sa 9. marca zrealizovalo krajské kolo recitačnej súťaže slovenskej povesti "Šaliansky Maťko". Našu školu a rimavsko-sobotský okres v I. kategórii reprezentovala žiačka 2. ročníka Eliska Bencová. V silnej konkurencii sa Eliska síce neumiestnila na prvých troch priečkach, ale ukázala že talent a odhodlanie jej nechýba. Prajeme Eliske aj naďalej veľa úspechov v recitačných súťažiach a za prípravu ďakujeme tr. učiteľke Janke Černeckej. 

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Popoludnie 7. marca sa nieslo v duchu umeleckom, pretože sa na našej škole konalo školské kolo v prednese poézie a prózy, v súťaži Hviezdoslavov Kubín. Tentoraz sa na súťaž pripravilo až 17 žiakov, preto mali pani učiteľky veľmi ťažkú úlohu, vybrať len troch najlepších v 2 kategóriách. Nakoniec rozhodli takto: 3.miesta🥉 získali Zarka Martinovičová a Olivia Konárová, 2.miesta 🥈Lukáš Kisantal, Sofinka Ferenczová a Rastislav Marcinek.  Z 1.miesta 🥇 do okresného kola postupujú Natália Melichová, Lenka Škadrová a Emka Bottová. Držíme im palce a všetkým ďakujeme za prípravu a príjemné popoludnie .

          • LSV Skalka

          • LSV na Skalke 20.-24.2.23 sme všetci zvládli v ťažkom snehu výborne, každý večer sme strávili bohatým programom: spoloč.hry, aktivity, súťaže, športové welness centrum a super disco. Domov sme došli v zdraví užiť si prázdniny v čerstvom snehu. Bolo super a deti boli skvelé ⛷🏂❄

          • Kúzelný karneval so "Srandabanda"

          • Žiaci prvého stupňa počas ŠKD si pripomenuli fašiangy kúzelným karnevalom v sprievode so zabávačom-kúzelníkom Wolfíkom zo Srandybandy. Kúzelník deťom i pani učiteľkám pripravil nezabudnuteľný zážitok so svojimi bábkami, bruchovraveckou show a zábavou plnou humoru. Sme radi, že naše pozvanie na karneval prijali detičky z MŠ Hatvániho so svojimi p.učiteľkami aj pani riaditeľkou a príjemne sa s nami zabavili :)

          • OKRESNÉ KOLO SUPER FLORBAL POHÁR

          •  10.2.2023 sa žiaci 2.st.zúčastnili okresného kola florbalovej súťaže a umiestnili sa na krásnom 2.mieste 🥈, gratulujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov :)

             

          • Fitnes príprava na 2.stupni

          • Žiaci 2. stupňa majú doplnené hodiny TSV Fitnes prípravou vo Fitnes Roland, kde cvičia pod dohľadom kvalifikovaného trénera a posiľovanie im robí radosť :)

          • OZNAM - Karneval

          • Dňa 15.2.2023 o 13.30 v školskej telocvični čaká žiakov 1.stupňa Karneval s prekvapením, nezabudnúť na masky a skvelú náladu :)

          • Olympijský trojboj na 1.stupni

          • Žiaci na 1. stupni si zmerali svoje schopnosti v školskom OLYMPIJSKOM TROJBOJI. Žiaci každej triedy súťažili v troch disciplínach: 1.skok z miesta, 2. hod loptou a 3. šprint. V každej disciplíne sme odmenili prvých troch medailou a vecnou cenou a aj ocenili najlepšieho športovca. Všetkým žiakom gratulujeme krásnym športovým výsledkom.

            Najlepší športovci 1.A: Dominik Hanuska a Matúš Gembický

            Najlepší športovci 2.A: Nelka Vargová a William Muller

            Najlepší športovci 3.A: Sára Hudecová a Milan Baldovský

            Najlepšia športovkyňa 4.A: Anička Laššáková

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.