• Ocenenie Mestskej knižnice

          • Dňa 22. 5. 2023 sa v komunitnej miestnosti knižnice Mateja Hrebendu uskutočnilo odovzdávanie ocenenia v kreatívnej výzve Adoptuj si okno v knižnici. Diplom za 1. miesto a k nemu sladkú odmenu v podobe torty si prišli prevziať žiaci 3. a 4. ročníka Súkromnej ZŠ/Magán Alapiskola v Rimavskej Sobote. Gratulujeme ešte raz :)

          • Prechádzka prírodou

          • "Pri prechádzke prírodou človek nachádza oveľa viac než hľadá". Je májové ráno a žiaci prvého a druhého ročníka s odhodlaním a nadšením kráčajú popri Rimave do Čerenčian. Pozorujú stromy, hmyz, vnímajú spev vtákov a žblnkot vody. Ani sa nenazdajú a sú v cieli - pri pánovi Milanovi, ktorý ich s úsmevom víta a zoznamuje so svojou mini farmou. Deti majú možnosť vidieť husy, kačky, sliepky, holuby, zajace. Dotykom a zrakom pozorujú rozdiely medzi 7 dňovými a 2 dňovými húsatkami, kŕmia zajačiky, dozvedajú sa, za koľko dní sa z vajíčka vyliahne kuriatko, káčatko, húsatko. Majú možnosť vidieť aj umelé liahne. Bonusom a veľkou zábavou je vozenie sa vo vlečke trojkolky. Pred odchodom späť do školy prijímame pozvanie Teuškovej maminky Gitky na malé pohostenie. Deti majú neutíchajúcu energiu. Hrajú naháňačky, fotbal, hojdajú sa.... Lúčime sa s Čerenčanmi a bohatý vedomosťami, zážitkami a radosťou sa vraciame späť do školy. Za prípravu a organizáciu náučno - zábavného predpoludnia patrí poďakovanie pani učiteľke Janke Máté.

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.