• Halloween v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloween v ŠKD.

            Nočný halloween v ŠKD bol strašidelne peckový😝 Čakalo nás nezdravé občerstvenie spojené s disko party, nočný pochod strašidiel smerujúci do bowlingu. kde nás čakala strašidelná rozprávka a veľmi chutná pizza a samozrejme nemôžeme zabudnúť na samotný bowling, ktorý by sa hral kľudne aj do rána 😎 Naše malé strašidielka od únavy odpadávali do svojich spacákov spokojní,s množstvom nových zážitkov.

          • Malta Erasmus+ 2.týždeň.

          • V nedeľu sme sa so žiakmi šťastne vrátili domov z 2 týždňového pobytu na Malte. Druhý týždeň sa v škole deti zoznámili s novými triedami a získali nové skúsenosti. Navštívili sme hlavné mesto-Valleta, bohaté historickými budovami, pozreli sme si 5D kino o Malte, archeologické múzeum a prešli sa krásnymi uličkami mesta. Okrem historických pamiatok sme sa aj tento týždeň kochali prírodnými úkazmi Malty- plavbou loďkami na Blue Grotte. Jeden podvečer sme sa prešli aj najrušnejším miestom Malty - v Paceville. Posledný vyučovací deň sme sa rozlúčili so žiakmi a vedením školy. Od pána riaditeľa žiaci obdržali    certifikáty a pekne sa s ním rozlúčili. V sobotu sa ešte čas využili na posledné nákupy a oddych pri bazéne. Večer sme sa už balili a tešili domov. Boli to krásne, obohacujúce 2 týždne, z ktorých si odnášame veľa zážitkov ❤

          • JESENNÉ PRÁZDNINY 🍂

          • Od zajtra začínajú žiakom jesenné prázdniny🍂 a 1.11. Sv. všetkých svätých, prajeme Vám príjemný oddych. V škole sa vidíme 2.11. 🤗

          • Malta Erasmus+

          • V rámci programu Erasmus+ 9 žiakov 2.stupňa s troma pani učiteľkami absolvovalo svoj prvý týždeň na Malte. Žiaci sa venujú anglickému jazyku počas vyučovania a aj mimo neho pri bežnej komunikácii v anglicky hovoriacej krajine. Nadobúdame znalosti z histórie, bežného života Maltčanov, ich kultúry a prírodných krás. V dopoludňajších hodinách sa zúčastňujeme vyučovacieho procesu na ZŠ v Zabbare a popoludnie trávime na pláži, pri bazéne, vo fitku, na ihrisku alebo na promenáde v mestečku - Marsaskala. Druhý deň na škole naši žiaci prezentovali našu krajinu, mesto a našu školu. Boli skvelí, dostali veľkú pochvalu. Sme na nich moc hrdé. Navštívili sme krásne miesta, zatiaľ Mdinu, Rabbat, Sliemu a Pretty Bay. Zažili sme aj príjemný celodenný výlet loďou na ostrov Comino s krásnou modrou lagúnou. Počasie nám tento týždeň prialo a z prvého týždňa si odnášame plno zážitkov a nových skúseností. Tešíme sa na ďalší týždeň :)

          • Školské kolo v prednese rozprávky a prózy.

          • Naši recitátori opäť predviedli svoje umenie. Dňa 12.10. sa zrealizovali školské kolá v umeleckom prednese slovenskej rozprávky " Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas" a pôvodnej slovenskej prózy " Timravina studnička".  Našu školu budú reprezentovať žiaci Sofinka Ferenczová z 3.A, Lenka Škadrová z 3.A, Adamko Hanuska z 5.A a Janka Elizabeth Hroncová zo 6.A. Víťazom patrí veľká gratulácia. Všetkým deťom ďakujeme za zapojenie sa do súťaže, boli ste všetci skvelí, tešíme sa nabudúce 🙂

          • Prípravná návšteva Malta

          • V rámci rogramu Erasmus+ sme úspešne absolvovali prípravnú návštevu na Malte.  Navštívili sme ZS a oboznámili sa s programom, ktorí našich žiakov čaká. Navštívili sme mestečko Marsaskala, kde žiakov čaká krásne ubytovanie. Už túto sobotu sa tešíme na krásnu slnečnú Maltu a priezračné more s našou prvou skupinou najstarších žiakov. 

          • Zber gaštanov a šípok

          • Do konca októbra je vyhlásený zber gaštanov a šípok. Odovzdať treba vašej tr.učiteľke. Daniele Vám vopred ďakujú za obživu😊 

            Do konca novembra môžete postupne zbierať papier, no zber papiera a kartónu bude vyhlásený až od 1.11. (papier nosiť až po Halloweene, čiže od 2.11.)

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň športu.

            Aj keď Európsky deň jazykov si pripomíname 26.09., tento rok sme si ho na škole posunuli o pár dní neskôr na piatok 29.9.2023. Počas 1.hod.nás žiaci s p.uč.J.Hanuštiakovou privítali ako mladí moderátori cez školský rozhlas. Oboznámili nás prečo si pripomíname dôležitosť Európskeho dňa jazykov a následne sa žiaci 2.st.s pani učiteľkami pustili do kreatívnych plagátov a zaujímavých kvízov.

          • Plavecký výcvik 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik 2023.

            Počas týždňa 18.-22.9. žiaci 1.st. absolvovali plavecký výcvik na výbornú. Boli to príjemne strávené chvíle a detičky zdokonalili svoje plavecké schopnosti, tešíme sa nabudúce 🙂

          • PODMIENKY STRAVOVANIA V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI

          • Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 15:00 hod. v predchádzajúci pracovný deň.

            Z dôvodu dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov pre školské stravovanie (napr. Zásady správnej výrobnej praxe – HACCP a pod.) nie je možné odhlásiť stravu ráno v daný stravovací deň.

            V prvý deň choroby dieťaťa je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 12:00 do 13:30 hod„ Stravník uhrádza plnú výšku príspevku na stravovanie  podľa jednotlivých kategóriách stravníkov. Ďalšie dni neprítomnosti dieťaťa/žiaka na výchovno-vzdelávacom procese v škole je potrebné dieťa/žiaka zo stravovania včas odhlásiť.

            Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

             

             

          • Slávnostné otvorenie šk.roka.

          • Dňa 4.9. 2023 sa opäť otvorili brány pre všetkých školákov. V školskej jedálni sa zhromaždili všetci žiaci a učitelia základnej školy. Nový školský rok sme začali slovenskou hymnou. Úvodné slová patrili zriaďovateľke a riaditeľovi školy, ktorí srdečne privítali všetkých žiakov, zvlášť prvákov a vsetkých učiteľov a rodičov. Po krátkom príhovore pán riaditeľ predstavil nových pedagogických zamestnancov školy. Slova sa ujala aj pani zástupkyňa, ktorá spolu s našim maskotom Tweetym privítala a pasovala najmladších žiakov za našich prvákov školy. Popriala im úspešný a pohodový školský rok. Po slávnostnom otvorení sa všetci so svojimi triednymi učiteľmi presunuli do svojich pekných tried. Školský rok je otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce, ktorú spoločnými silami hravo zvládneme. Tak nech sa nám všetkým darí.

          • Farma Hrončekovo.

          • Deň na farme Hrončekovo. Ako lepšie odštartovať školský rok než zážitkovým vyučovaním v údolí Rimavy. Smiech, radosť a nadšenie bolo viditeľné a počuteľné na farme v Rimavskom Brezove. Druháci a tretiaci 6.9. zažili krásny, slnečný deň so svojimi pani učiteľkami.

          • Program na september 2023

          • Predbežný program na mesiac september, oboznámenie sa hlavne s organizáciou prvých dní a aké tematické dni nás v tomto mesiaci čakajú, viac informácii obdržíte od svojich triednych učiteľov. Všetci sa na Vás veľmi tešíme :)

          • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠK. R. 2023/2024

          • Milí naši žiaci, rodičia a učitelia,

            prijmite pozvanie 4.9.2023 o 9.00 na slávnostné otvorenie školského roku v školskej jedálni OA. Prosím Vás využite náš vchod do budovy školy. Po slávnostných príhovoroch budú žiaci v kmeňových triedach informovaní o organizačných pokynoch na školský rok 2023/24 a následne odchádzajú domov.  Prvý deň ešte žiaci nič nepotrebujú, len dobrú náladu. V utorok, 5.9.2023, žiaci budú s triednymi učiteľmi, už potrebujete školskú tašku na učebnice. Obed a ŠKD začína od utorka. 

            Tešíme sa na Vás, tím Creative :)

          • Kosenie školského dvora

          • Prázdniny sa pomaly končia a tak ako vnútorné priestory školy, aj jej dvor bolo potrebné pripraviť na návrat žiakov. Sme veľmi radi a vďační, že nám vedenie mesta, na čele s pánom primátorom, podalo pomocnú ruku a technické služby mesta nám upravili školský dvor. Ďakujeme.

          • Slávnostné ukončenie šk.roku 2022/23

          • Dňa 29. júna 2023 sme sa slávnostne rozlúčili so školským rokom 2022/2023. Po zaznení štátnej hymny sme si vypočuli príhovor pána riaditeľa, v ktorom zhodnotil ukončený  školský rok, odovzdal knižné odmeny a ocenenia žiakom, ktorí počas roka dosahovali výborné výsledky či už vo vedomostných, umeleckých a športových  súťažiach. Pre našich prvákov to bol prvý rok, ktorý zvládli hravo. Poďakoval najstarším žiakom za reprezentáciu školy a poprial im veľa úspechov na SŠ. Žiaci 4.A. triedy slávnostne ukončili 1.stupeň štúdia a stávajú sa žiakmi 2.stupňa. Záverečné poďakovanie z úst pána riaditeľa zaznelo celému pedagogickému a nepedagogickému zboru za skvelú prácu. Všetkým prajeme leto plné zážitkov, oddychu a tešíme sa na nový školský rok 2023/2024 :)

          • Koncoročný výlet 8.A.

          • Žiaci 8.A.triedy spolu s tr.uč. Lindou a Palkom ukončili školský rok 2-dňovým výletom na Ratkovskom Bystrom. Stanovali, športovali , grilovali aj sa okúpali a večer spolu zabavili. V noci ich prekvapil dážď ,a tak troška aj zmokli, no aj to patrí k stanovačke. So sebou si odnášali spoločné zážitky aj únavu. Tešíme sa o rok znova :) 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.