• Halloween na 1.stupni v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloween na 1.stupni v ŠKD.

            27.10.žiaci 1.st.si popoludnie a podvečer spríjemnili halloweenskou akciou - predstavili sa vo sv.maskách, odprezentovali svoje tekvičky, zabavili sa na hudbu, išli do kina a na záver vypúšťali balóny s odkazmi. Bolo to príjemné a zábavné popoludnie 🎃

          • Halloween Zbojská

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloween Zbojská .

            Pre žiakov (naše strašidlá) 6.-9.ročníka si Bosorka, Smrť, Čarodej Goras, Krása nevídaná a Čierna pani pripravili na Halaši úlohy plné prekvapení. Museli si v nich zmerať svoje sily, svoju myseľ, svoj strach a chuť/nechuť. Za každú splnenú disciplínu dostali indíciu, z čoho vzniklo heslo. Tí, ktorí správne vyskladali heslo, čakala ešte nočná strašidelná cesta k truhlici pokladu. Všetky strašidlá za splnené disciplíny boli samozrejme obdarované sladkou odmenou. Po náročných úlohách bol jabĺčkový tanec a voľná zábava. Noc bola vo veľkom prúde, niektoré strašidlá ešte ponocovali ... bola to "dlouhá noc"... no bolo super a zvládli sme to :)

          • Halloweenský výlet BB a Zvolenský zámok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloweenský výlet BB a Zvolenský zámok.

            Niektorí žiaci 5.-7.A triedy sa zúčastnili denného výletu do BB a ZV. Žiaci s pani učiteľkou Erikou a Katkou okrem obchodného centra navštívili Zvolenský zámok, kde ich čakal pekný umelecký program. Pripravená bola pre nich večerná prehliadka zámku a halloweenský drink. Bol to príjemný deň :)

          • Svetový deň jablka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň jablka.

            "Bolo raz jabĺčko krásne..."takto si zaspievali žiaci 1. a 2. ročníka so svojimi tr. učiteľkami Jankami v piatok 21.októbra, aby si pripomenuli Svetový deň jablka. Na hodinách vypracovali jabĺčkové pracovné listy, hrali sa jablkové hry, súťažili, tancovali a ochutnávali jablkové pochúťky od našich maminiek. O dobrej nálade určite svedčia aj fotografie. ...a vedeli ste, že 1 jablko denne: - pomáha pri bolestiach hlavy - čistí pečeň - pomáha pri bolesti kĺbov - posilňuje ďasná - zlepšuje funkciu srdca a prečisťuje celý organizmus?...tak neváhajte a nezabúdajte denne zjesť 1 jabĺčko.

          • Deň zdravej výživy 3.a4.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň zdravej výživy 3.a4.A.

            Počas októbra si žiaci 3.a 4.A pripomenuli Deň zdravej výživy nie len teoreticky ale aj prakticky. Spolu so svojimi triednymi učiteľkami vyrábali výborné zdravé pomazánky a šaláty. Svojimi peknými obloženými misami ponúkli aj vedenie školy, začo im pekne ďakujeme, bolo to výborné :)

          • Permakultúra s prváčikmi 😊

          • Naši najmenší z 1.A sa hravou formou vzdelávajú o prírode vďaka permakultúry. Cieľom krúžku je naučiť deti zábavnou a interaktívnou formou čítať, interpretovať a spoluvytvárať prírodné systémy. Za príjemné chvíle patrí vďaka šikovnej Saške M., ďakujeme za spoluprácu🙂

          • Múdra sova

          • Pri príležitosti Svetového dňa ochrany zvierat žiaci 1.aj 2.stupňa sa učili interaktívne na školskom dvore v spoločnosti dravých vtákov, učili sa rozoznávať zvuky lesa, zvierat žijúcich v ňom, rozoznávať  ich stopy a ako sa správne správať  v lese. Každý  si mohol dravé vtáky pozrieť  z blízka a sovičku aj pohladkať.  Ďakujeme  za prepojenie lesa s výukou Michaele Vaculčiakovej.  Bol to pekný zážitkový deň.

          • Európsky deň jazykov - European Day of Languages

          • Za Európsky deň jazykov - European Day of Languages - je vyhlásený 26. september. Žiaci 2.stupňa so svojimi triednymi učiteľkami si pri tejto príležitosti pripravili tématický deň. Svojimi aktivitami poukázali na jazykovú rozmanitosť v Európe a vyjadril podporu jazykovému vzdelávaniu. Každá trieda prezentovala jednu Európsku krajinu so svojimi tradičnými jedlami, zvyklosťami, jazykolammi a základnými údajmi o krajine. Pre porotu si okrem prezentácie pripravili kvíz plný otázok. V rámci EDL sa každá trieda zapojila do kreatívnej súťaže a vytvorila tričko s logom podľa daných pravidiel, tričko každej triedy ide ďalej do európskej súťaže. Všetky triedy sa skvelo pripravili a vynikali v určitej aktivite, sme na Vás hrdí. Bol to krásny, ale aj náročný deň a vďaka patrí všetkým zúčastneným. Samozrejme veľká vďaka patrí aj rodičom, ktorí svojim deťom pomáhali v kuchyni a pripravili chutné tradičné jedlá danej krajiny :)

          • Mini zápas floorbalu a vybíjanej

          • V rámci Európskeh týždňa športu si žiaci 1. stupňa zorganizovali 1.tohto ročný zápas mini florbalu a vybíjanej vo vynovenej telocvični. Z pohybovej aktivity sa veľmi tešili - Be Active, be happy :)

          • Zlatá podkova, zlaté pero a zlatý vlas - školské kolo

          • Rozprávky deti milujú. Ale, že sa ich vedia naučiť naspamäť a umelecky predniesť s radostou, zanietením a odvahou sme sa mohli presvedčiť na školskom kole recitačnej súťaže slovenskej rozprávky pod názvom " Zlatá podkova, zlaté pero a zlatý vlas." Rozhodovanie nebolo ľahké. Porota v zložení pani učiteliek z 1. stupňa nakoniec rozhodla takto: Na 3.mieste sa umiestnili Lukas Gensky (3.A) Lili Ďuricová (3.A), Eliska Bencová (2.A) a Verka Alejolowo (2.A). Na peknom 2. mieste sa umiestnili dve dievčatá z 2.A Lenka Škadrová a Sofinka Ferenczová. A víťazmi školského kola sa stali Adamko Hanuska (4.A) a Natálka Melichová (2.A). Víťazom srdečne blahoželáme a do Adamka a Natálky vkladáme veľké nádeje pri reprezentovaní našej školy v Drienčanoch dňa 19. októbra. Držme im palce :)

          • Stretnutie so spisovateľkou P.N.Džerengovou

          • Stretnúť naživo niekoho, koho máte možnosť spoznať prostredníctvom kníh je zážitok. V stredu mohli naši mladší žiaci spoznať, vypočuť si a porozprávať sa s pani spisovateľkou Petrou Nagyovou Džerengovou, autorkou veľmi pútavých a veselých príbehov o školáčke Kláre. Žiaci zažili zážitkové predpoludnie a niektorým ako spomienka na tento deň ostane zakúpená kniha aj s venovanim pani spisovateľky. J.Č.

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.